اين کارشناس يونسکو با بيان اينکه در طول 10 سال گذشته براي اولين بار است که کميته ميراث جهاني درخواست يک سفر پايشي به اصفهان را داشته است افزود: اين هيأت حقيقت ياب، وظيفه جمعآوري اطلاعات را برعهده دارد و تصميم نهائي توسط کميته ميراث جهاني اتخاذ خواهد شد.
وي با اشاره به وظايف هيأت اعزامي يونسکو از جمله بررسي وضعيت تغيير ارتفاع ساختمان نقش جهاننما در حريم پيرامون ميدان امام و بررسي وضعيت مترو بيان داشت: به دليل گسترش اين پروژه و دربر گرفتن محور فرهنگي-تاريخي اصفهان، توجه کميته ميراث جهاني به آن جلب شد. هماکنون نزديک به 90 درصد از فعاليت پروژه مترو پيش رفته و خط يک آن از خيابان چهارباغ و بناهاي تاريخي عبور ميکند.
جينگ به بررسي وضعيت کلي ميدان امام، ارائه يافتهها و نتايج بررسي هيأت اعزامي يونسکو در دو موضوع سياست گذاري و فني پرداخت و گفت: پس از مشاهدات و بررسيهاي لازم، پپيشنهادات کوتاه مدت، ميان مدت و دراز مدت خود را ارائه خواهيم کرد.
وي انجام اين مهم را نتيجه تلاش مشترک ايکوموس و يونسکو و همه مسئولان ايراني عنوان کرد و افزود: مشاهدات و نتايج بدست آمده توسط هيأت بايد در اختيار مسئولان مختلفي چون شهرداري و استانداري اصفهان نيز قرار گيرد.
اين مقام مسئول با اشاره به ثبت جهاني ميدان امان در سال 1979، انجام يک سري اقدامات را به علويان صدر پيشنهاد کرد و گفت: در طول سالهاي اخير کميته ميراث جهاني با دنبال کردن نگرشي ارزش مدار و تهيه گزارش ادواري براي محدوده آسيا و اقيانوسيه، خواستار تدوين يک بيانيه ارزشمند برجسته جهاني جديد براي ميدان امام شد.
وي با اشاره به بيانيه ارزش برجسته جهاني مربوط به پيش از سال 1988 تصريح کرد: پيش از سال 1988 هنگام ثبت يک اثر در فهرست ميراث جهاني فقط معيارهاي ثبت ذکر ميشد اما اکنون کميته براين باور است که براي حفظ ارزشهاي برجسته بايد سه محور اساسي مورد توجه قرار گيرد .
فينگجينگ اين سه محور را معيارهاي ثبت اثر در فهرست ميراث جهاني، اصالت و سلامت اثر و حفاظت و مديريت اثر عنوان کرد و گفت: در سال جاري مشغول تدوين گزارش ادواري براي محدوده آسيا و اقيانوسيه هستيم. بدين منظور از کشورهاي آسياي مرکزي و غربي دعوت کرديم تا در اجلاس هند شرکت کنند و در اين اجلاس، دو نفز از ايران نيز حضور خواهند داشت./119
انتهای پیام/